Wat te doen als iedereen gekneusd en fout is?

Hoeveel domme, onbeleefde en analfabee mensen in de buurt. Ik zou ze allemaal opnieuw willen doen, opnieuw opgericht, wijzen op fouten. Maar dit is onmogelijk. Wat te doen met de imperfectie van de wereld dan? Misschien inspireren anderen met een persoonlijk voorbeeld?

“Welke domheid” – Soms bezoeken dergelijke gedachten ieder van ons in communicatie met degenen wiens standpunt onredelijk lijkt. En we zijn ook verontwaardigd over de leiding wanneer de buren in het gebied niet de moeite nemen om na hun hond te verwijderen, die een “mijn” in het midden van het voetgangerspad heeft gelegd, of afval rechtstreeks vanuit het raam gooien.

Wat betreft degenen die bezaaid zijn, je kunt dromen dat ze hieruit zullen worden gespeend met behulp van boetes. En de eerste, soms wil ik “de ogen openen” dat de wereld groter en breder is dan het lijkt, de mensheid is moeilijker en zou de oordelen van andere mensen niet moeten herhalen, zonder ze bloot te stellen aan een zinvolle analyse.

Maar kan iemand het standpunt of de manier van denken van een andere persoon veranderen, vooral als alles volledig tevreden is? Duidelijk nee, en je moet het niet doen. Wat kunnen we dan in dergelijke situaties? In onze macht om hun oordelen en gedachten te delen met degenen die niet onverschillig voor ons staan. En ook – om veel in onszelf te beïnvloeden.

Natuurlijk blijven bloedgroep, ras, nationaliteit en vele andere aangeboren kenmerken bij ons voor het leven. Maar hoeveel prospects worden onthuld vóór degenen die klaar zijn om hun manier van denken te veranderen.

Er is veel geschreven over het vermogen van de hersenen om nieuwe neurale verbindingen te creëren – fysiologie bevestigt dat we het bewustzijn en de gewoonten echt kunnen transformeren. En in plaats van iemand anders te ‘opnieuw maken’, kunnen ze een voorbeeld voor hem worden. Om dat stuk van de wereld te zijn dat al beter is geworden dankzij onze inspanningen.

Cirkels op het water

In de vroege jaren 80 formuleerden Amerikaanse sociologen de “theorie van gebroken ramen”. In de Russische taal is het het gemakkelijkst uit te leggen door het gezegde “een slecht voorbeeld is besmettelijk”. Als één raam in het gebouw wordt uitgeschakeld en niemand het heeft vervangen, dan wordt al snel al het glas kapot. Als iemand in het park de eerste was die afval in het park gooide, dan zal de berg daar binnenkort groeien.

Het effect van cirkels op het water is van toepassing op “goede daden”. Dankzij dit is bijvoorbeeld vrijwilligerswerk in de mode gekomen. Een ander voorbeeld is een persoonlijk experiment herhaaldelijk geverifieerd: als je in de metroauto staat en uitdagend plaats maakt voor een oudere persoon, doet hetzelfde in de volgende minuten en iemand anders van de mensen die in de buurt zitten, ongeacht geslacht.

Begin met jezelf

Welke stappen kunnen worden genomen om de wereld te veranderen? De consultant op het gebied van stressmanagement en sociale relaties Beverly Flelsington geeft 5 aanbevelingen:

1. Verken uw overtuigingen en vooroordelen. Het begrijpen van onze eigen motieven geeft ons de mogelijkheid om te kiezen hoe we kunnen reageren op een bepaalde gebeurtenis of woord. Iedereen heeft niet alleen overtuigingen, maar ook vooroordelen. En ze kunnen bepaalde triggers “activeren”.

We hebben bijvoorbeeld rustig betrekking op het feit dat anderen een uitstekend standpunt hebben over vragen van het buitenlands beleid, maar we halen ons onmiddellijk uit evenwichtsbespreking van raciale ongelijkheid. Je moet begrijpen waarom we “koken” en welke interne snaren of traumatische ervaring deze onderwerpen pijn doen.

2. Nieuwsgierig worden en openstaan ​​voor informatie. Veel mensen geven graag anderen les. Is het de moeite waard om na te denken over welke ervaring een persoon naar zijn levenspositie leidde, zo uitstekend van onze? Waarom denkt hij zo hoe een dergelijke houding zich ontwikkelde?? Je moet het niet met hem eens zijn of zijn mening over alles aannemen Erectiestoornissen, maar een dergelijke nieuwsgierigheid zal op zijn minst onze eigen standpunt uitbreiden.

3. Pauzeer voor de sprong. Of bijten de tong voordat de veroordelingswoorden het afbreken. Soms is het voldoende om een ​​paar ademhalingen en uitademingen te maken of je ogen te bedekken om jezelf tijd te geven om te reactie en het begrip ervan, en te beslissen wat te zeggen en wat het niet waard is.

Als ik zelfs na een pauze nog steeds wil zeggen wat er meteen in me opkwam, is er altijd zo’n kans. Maar het is de moeite waard om te onthouden dat de tijd die al dan niet wordt genomen, relaties kan onderhouden of vernietigen.

4. Ga met je ego. Wat belangrijker is – om vriendschap, liefde, familiebanden te behouden of gelijk te blijven? De noodzaak om altijd het laatste woord te verlaten kan soms een beschermende reactie zijn en kwetsbaarheid en vriendelijkheid verbergen, en soms duidt er gewoon een opgeblazen ego en respect voor anderen aan.

Wat er van binnen verborg, uiterlijk stoot dit gedrag mensen af. En zelfs als we heel vaak gelijk hebben, is het de moeite waard om aan te nemen dat er anderen misschien goed zijn, althans soms. Daarom is het van tijd tot tijd de moeite waard om zich af te vragen: “Wat is het doel van mijn verklaring – om vast te stellen of te delen?”

5. Kijk in de spiegel. Zodra we opnieuw worden overwonnen door de wens om iemand anders te corrigeren, zijn mening te veranderen of beter te doen, is het tijd om in de spiegel te kijken. Ja, in de wereld zijn er mensen wiens IQ veel lager is dan onze. Wiens meningen een herhaling zijn die op internet wordt gehoord of op tv. Mensen niet in staat tot reflectie of beroofd van empathie. Maar hun tekortkomingen om veel gemakkelijker te zien dan die van jou.

Het evangelie zegt: “Wel, wat kijk je naar de knoop in je buurman, maar je merkt geen logboeken in je oog?”Maar beoordeel, berispen en dringend niet opnieuw doen. Het belangrijkste is om gewoon te onthouden dat de belangrijkste mensen, voor de woorden en acties waarvan we verantwoordelijk zijn, wij zelf.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *